Vi tager selfies som aldrig før…

Vi tager selfies som aldrig før…

SPAR MANGE PENGE

Selfie er et engelsk udtryk for at tage et digitalt selvportræt og dele det med andre.

Ordet Selfie har længe eksisteret, men efter at Helle Thorning-Schmidt tog et billede af sig selv og præsident Barack Obama, er det kommet på alles læber… Se galleri med frække selfies

Vi tager billeder af os selv som aldrig før. Til fester, på ferier og hjemme i privaten fotograferer vi os selv med vores mobiltelefoner og deler de såkaldte ‘selfies’ på sociale medier og mms.

Helle Thorning-Schmidt tog et billede af sig selv og præsident Barack Obama

SEX I DAG?

Selfie er et engelsk udtryk for at tage et fotografisk selvportræt, som man har fotograferet med et håndholdt digitalkamera eller mobiltelefon. Selfies blivet især brugt af teenagere, og kendte personligheder.
Udtrykket blev første gang brugt i 2002, men det var først i løbet i 2012, at selfie for alvor blev allemandseje, i takt med at brugen af selfies på social medier som instagram og Facebook er eksploderet. I 2013 kårede Oxford-ordbøgerne, Selfie som at være årets ord.

Muligheden for at fotografere selfies har eksisteret længe før begrebet kom til. I praksis har det været muligt, fra blandt andet webcams, som har eksisteret siden 1990. I moderne forstand er udtrykket stærkt forbundet med sociale medier såsom Twitter , Facebook , Instagram , Snapchat , Vine og Myspace , hvor mange vælger at publicerer deres selfies.

Fra frække selfies til piger der gør det selv

 

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Telia, har 28 % af alle danskere over 18 år taget et selfie med deres mobiltelefoner og delt det via sms, chat eller på sociale medier. Fænomenet er i øvrigt klart mest populært blandt kvinder, idet hver tredje kvinde har taget og delt et selfie, mod knap hver fjerde af mændene.

For 10 år siden var MySpace det mest populære selfie-medie. Senere har blandt andre Facebook og Instagram overtaget den position. Ifølge den nye opgørelse er Facebook den klart mest udbredte kanal til posting af selfies herhjemme, eftersom 65 % af alle selfie’erne har uploadet deres selvportrætter her. Især yngre mænd mellem 18-34 år benytter imidlertid også den lidt ‘frække’ Snapchat app, som gør det muligt at sende fotos, der sletter sig selv få sekunder efter, at modtageren har åbnet det.

Desuden har 4 ud af 10 af danskerne over 18 år på et tidspunkt taget et sexet selvportræt og delt det via mail, sms, chat eller et socialt medie.

porno med danske piger