Se hvor mange der lever i et sexløst forhold, og hvad de kan gøre ved det?

Se hvor mange der lever i et sexløst forhold, og hvad de kan gøre ved det?

SPAR MANGE PENGE

Der er parforhold og ægteskaber der ikke har haft sex i årevis!!!

Få løsningen på sextørken og få gang i sexlivet igen.

Elske, knalde, i seng med – kær aktivitet har mange navne, og de fleste forhold starter med en god portion damp i soveværelset. Men når forelskelsen lægger sig og hormonerne, der følger med, aftager, skal mange af os til at arbejde for lysten. Det er til at holde ud og helt forståeligt, at sexlivets intensitet varierer. Men hvad når det forsvinder helt?

Når du indser, at du savner sex, og at situationen ikke er ok, er det på høje tid at begynde at snakke med din partner. Har han/hun det på samme måde? Få afklaret, hvordan din samlever har det, og mærk samtidig efter i dig selv, hvad der kan være årsagen til, at sexlivet er gået i den retning, siger sexolog Siv Gamnes, som arbejder med at få par tilbage på sexsporet.

Få hjælp til at få gang i parforholdet – artikler med gode råd og vejledninger.

Nogle begynder omgående at tvivle på forholdet, hvis sexlivet føles helt dødt. Er vi bare venner? Har han fundet en anden? Er jeg ikke god nok?  Den ene part føler sig ofte afvist, mens den anden måske føler sig presset til at skulle have lyst – måske af partneren, måske af sig selv. Men pres kan i sig selv være endnu et dødsstød til sexlivet: Det medfører nemlig præstationsangst, som øger mængden af stresshormoner – og dé dræber helt fysisk de hormoner, der fremkalder lyst.

Et dansk studie viserfaktisk også, at hvert femte par har meget lidt eller slet ingen sex.

Der er folk, som lever i sexløse ægteskaber, og som har det ganske godt. De hormoner, der udløses ved sex, kan også udløses ved berøring. Det giver ikke helt det samme boost, som sex gør, men berøring gør noget ved både dig og den, du rører ved. I parforhold, hvor der er meget intimitet, og hvor man er gode og kærlige over for hinanden, kan dette fungere som erstatning for sex i længere perioder.

SEX I DAG?

FÅ NU SNAKKET SAMMEN

Det skal I tale om:

  1. Hvorfor synes du, at det er vanskeligt at snakke om sex?
  2. Hvad må vi ændre i vores kommunikation for at få en bedre samtale om fysisk intimitet?
  3. Hvad mener du er de vigtigste grunde til sextørken?
  4. Er vi ved at miste hinanden som kærester?
  5. Hvilke gode, positive minder har vi sammen? Hvad elskede du ved den fysiske nærhed i starten af forholdet?
  6. Hvad skal vi ændre, for at sexlivet bliver mere lystbetonet?
  7. Hvad kan vi begynde på allerede i dag?
  8. Hvad ønsker du dig mere af, når vi er fysiske, og hvad tror du, din kæreste savner?
  9. Hvordan kan vi være mere kærester i en hektisk hverdag?
  10. Hvad behøver du uden for sengen for at få mere lyst?

Hvis I starter med at skrive svarene ned hver for sig, får I et godt afsæt til at tage en snak om jeres sexliv. For nogle kan det dog være meget grænseoverskridende, så hvis det slet ikke kan lade sig gøre at få taget snakken derhjemme, så søg professionel hjælp

Mere nærvær – ja tak, men hvordan?

Online kursus der giver dig solid psykologisk viden og helt konkrete redskaber og teknikker til at få mere nærvær i din hverdag og dine vigtige relationer. Kurset er skabt og udviklet af familiepsykolog Heidi Agerkvist

 

Så mange danskere lever i et forhold uden intimitet og nærhed.

Ifølge en undersøgelse som analyseinstituttet YouGov har udført for metroXpress ser tallene for de sexløse forhold således ud:

Så mange danskere har en fast partner, men aldrig sex
18-29 år: 2 %
30-39 år: 3 %
40-49 år: 8 %
50-59 år: 13 %
60-74 år: 21 %

Er det farligt ikke at få sex?

Seksuelle aktiviteter kan fungere som en slags ‘raskhedsfaktor’, som styrker parforholdet og øger livskvaliteten hos den enkelte. På samme måde er der sandsynligvis også visse fysiologiske sundhedsgevinster knyttet til sex. Men man kan ikke slutte modsat, og det er ikke i sig selv sundhedsskadeligt eller trivselsnedsættende at afstå fra at dyrke sex.

 

porno med danske piger