MR. Nice er mere populær end Badboy’en!

MR. Nice er mere populær end Badboy’en!

Det er en myte at kvinder helst vil have Wild boys.

Kvinders påståede hang til slemme drenge er omgivet af et utal af myter. Men passer det overhovedet? Her leverer en britisk forsker og videnskaben svaret.

ENGLEN ELLER DJÆVLEN

»Flinke fyre bliver valgt til sidst.«

Sådan lyder en af dating-myterne. Dens pointe kan forklares nogenlunde sådan her: Det kan godt være, at heteroseksuelle kvinder påstår, at de foretrækker de søde fyre, men i virkeligheden vil de hellere opleve udfordringen i at date én af de slemme drenge. Opfattelsen er så udbredt, at nogle mennesker endda tjener penge på den ved at sælge selvhjælpsbøger og undervise mænd i, hvordan de kan få fat i kvinder gennem krænkende adfærd og ved at nedgøre dem (en dating-‘trend’, som på engelsk kaldes for ‘negging’).

Hvad siger videnskaben?

For at undersøge, om der er belæg for myten, så lad os kaste et blik på, hvad den videnskabelige evidensmængde har konkluderet om emnet.

Én måde, vi kan undersøge problemet, er ved at se på studier, hvor kvinder bliver præsenteret for en række hypotetiske mænd med forskellige personlighedstyper og så se, hvilken type de foretrækker. I forbindelse med en undersøgelse hjalp deltagerne en fiktiv kvinde, ‘Susan’, med at udvælge en date. Forsøgsdeltagerne skulle ud fra svarene til de spørgsmål, Susan stillede dem, vælge mellem tre deltagere.

  • Første version var en rar mand; han var i kontakt med sine følelser; han var omsorgsfuld og venlig.
  • Anden version beskrev sig selv som en ‘rigtig mand’. Han var ufølsom, upåvirkelig og overlegen.
  • Den tredje deltager afgav neutrale svar.

Så hvilken mand syntes forsøgsdeltagerne, at Susan skulle tage på date med, og hvilken mand ville de selv foretrække?

SEX I DAG?

Den flinke fyr vandt – Modsat stereotypen var det den søde fyr, som vandt. Forsøgsdeltagerne valgte ham både til dem selv og til Susan.

I forbindelse med en anden undersøgelse mente forsøgsdeltagerne, at mennesker, der beskrev sig selv altruistiske (selvopofrende og næstekærlig, red.) i kontaktannoncer (f.eks. ‘Jeg laver frivilligt velgørenhedsarbejde’), var mere tiltrækkende både som partner i et kortvarigt forhold og som længerevarende partnere end dem, der ikke nævnte lignende karaktertræk.

Andre studier har tilsvarende vist, at kvinder foretrækker mænd, som er følsomme, selvsikre og afslappede, og at meget få (om nogen) kvinder ønsker at date en mand, der er aggressiv eller krævende.

Men selvfølgelig kan vi også blive tiltrukket af ‘slemme’ mennesker – individer, som er selvhøjtidlige, overlegne, arrogante, og som udnytter andre. 

Narcissister er tiltrækkende – i starten

Narcissisterne bliver ofte opfattet som meget tiltrækkende de første par gange, vi møder dem. Måske er det, fordi de gør en stor indsats både for at se godt ud og i måden, de fremstiller sig selv.

Undersøgelser viser, at kvindelige narcissister har en tendens til at bruge mere make-up og fremvise mere kavalergang end kvinder, der scorer lavere på de narcissistiske træk, mens de mandlige narcissister bruger mere tid på at opbygge deres muskelmasse.

På meget kort sigt kan narcissisterne endda virke bedre tilpassede, underholdende og generelt mere flinke. Men på lang sigt har narcissisterne vanskeligt ved at opretholde det positive indtryk, og de har tendens til at blive opfattet som mindre tilpassede, mindre varme og mere fjendtlige og arrogante.

Ikke overraskende tyder forskning på, at narcissister ikke bryder sig meget om lange, hengivne forhold, og at de heller ikke trives i dem.

porno med danske piger