Husk “Go Topless Day” frihed til brysterne!

Husk “Go Topless Day” frihed til brysterne!

SPAR MANGE PENGE

Dagen hvor kvinder har ret til bare bryster!

Alle dage er potentielle topløse-dage – Men den officielle gå-topløs-dag er søndag den 22 august.

Topløse protester – Flere kvindeaktivistgruppen er igang med at iscenesætte topløse protester, netop for at gøre opmærksom på den uretfærdighed, der er begået mod kvinders ret til egen krop rundt om i verden.

Go Topless Day

Den topløse tidslinje – Bar hud gennem tiderne.

“Når mænd har lov til at være topløse i offentligheden, bør kvinder have den samme ret. Ellers skal mænd også bære en top for at skjule deres bryster”

SEX I DAG?

Sådan lyder opråbet fra orginationen GoTopless, som også har en tidslinje der viser hvor dårligt kvinder står i forhold til rettigheder og ligestilling, også når vi snakker ret til egen krop og at være topløs ligesom mænd.

Video fra bryst parade med topløse kvinder

Topless tuesday (Topløs tirsdag)

Nogle demonstranter går skridtet videre og afholde hver uge Topløs-Tirsdag! De mødes i parker, til koncerter, på cafeer og til festivaller hvor de indtager pladsen eller scenen og viser deres bryster offentligt.

Topløse danske piger vise bare patter

Se flere frie bryster der sidder på piger fra Danmark

Hvor må man gå topløs?

Da den gængse opfattelse af, hvad man kan eller ikke kan, når det angår blottelse af kroppen, ændrer sig hele tiden, kan der ikke gives en nøjagtig afgrænsning af, hvor kvinder må være topløse. Rent juridisk findes de relevante regler i straffeloven og i politivedtægten, som bestemmer følgende:

“Det er forbudt på eller ud til en vej eller andre steder, hvortil der er almindelig adgang, at vise uanstændig opførsel, f.eks. ved uanstændige ord eller handlinger, ved uanstændig blottelse af legemet eller ved at opfordre til utugt”.

Spørgsmålet  bliver derfor, hvornår der er tale om en “uanstændig blottelse af legemet”. Justitsministeriet har i en skrivelse fra ’76 vurderet det at færdes hel nøgen på følgende måde:
“Justitsministeriets tilslutter sig, at nøgenbadning og solbadning på strand uden tøj ikke i sig selv kan betragtes som uanstændig opførsel.  Provokerende eller demonstrerende optræden over for andre badegæster eller færdsel uden tøj i beboelsesområder kan være det”.
Men da skrivelsen er fra ’76, vil grænserne sandsynligvis være anderledes frie i dag, og jeg vil mene, at der skal ualmindeligt meget til, før en kvinde kan straffes for at være topløs, fx at en kvinde insisterer på at være topløs til gudstjeneste i en kirke.

Du kan roligt være topløs i din egen have, topløs på en hvilken som helst strand, topløs i parker og andre offentlige anlæg, topløs på gaden og mange andre steder. Derfor vil jeg mene, at det bliver din mand, der har tabt væddemålet.

porno med danske piger