Vi guider dig igennem dildotyper, former og størrelser

Vi guider dig igennem dildotyper, former og størrelser

Find ud af hvad der er hvad – i dildo-junglen

Stor eller lille dildo? Hvilken forskel er der på materialer? Skal den ligne den ægte vare? Og skal man vælge med eller uden vibratorHer guider vi dig kort igennem de mest almindelige typer af dildoer. Til inspiration og måske til opklaring, så du kan komme nærmere det ideelle valg.

Plastik eller silikone?
Det er til en start godt at vide, hvad forskellen er på de to mest brugte materialer – plastik og silikone.
Alle plastikprodukter er EU-godkendt, men følelsen af materialet kan variere alt efter hårdhedsgrad. Nogle plastikdildoer er meget bløde, andre mere hårde. Det er en smagssag, om man foretrækker en mere “stiv” elsker eller en, der er blød og bøjelig. Duften kan umiddelbart efter udpakning være syntetisk, men dette fortager sig hurtigt. Start eventuelt med at give din plastikdildo en vasker med almindelig sæbe og vand eller en speciel rengøringsspray til sexlegetøj (denne bør generelt benyttes efter brug hver gang).

Plastikprodukter tåler både silikoneglidecreme og vandbaseret glidecreme. Silikonedildoer er hygiejniske, allergivenlige, duftfri, smagsløse, ikke-giftige – og vi kunne fortsætte. Silikonedildoer er et kropsvenligt alternativ til naturgummi (latex), som ikke alle kan tåle. Silikone er lidt mere krævende, men et fantastisk materiale, fordi det føles meget naturtro og blødt. Det adopterer lynhurtigt kropsvarmen, så produktet ikke føles køligt i brug. Silikoneprodukter tåler kun vandbaserede glidemidler, så vær opmærksom på det, når du handler og vælger et silikoneprodukt.

Realistiske dildoer
Dette er nok en af de mest populære dildoer til begynderen, fordi den ligner den ægte vare, og nogle føles endda også sådan. Realistiske dildoer findes i rigtig mange størrelser, former og er lette at håndtere. De findes i både plastik og silikone, med eller uden blodårer og testikler og er mere eller mindre naturtro i detaljerne. Farven kan variere lige fra lys til mørk og pink mv. Alle naturtro dildoer er dog formet som en penis, og nogle fås med vibrator, hvis du ønsker at tilføre legen dejlige vibrationer.

Strap-on-dildoer
Strap-on-sex er ikke kun populært i forbindelse med pigesex. I takt med at anal pirring til mænd er blevet mere accepteret og kendt (og flere mænd har fundet ud af, hvor dejligt det er at blive prostata-stimuleret), har de såkaldte strap-ons også fundet vej til ham og hende, der gerne vil eksperimentere med ombyttede roller, hvor hun er den givende part og han den modtagende. Alle strap-on-dildoer har et område ved roden, der gør det muligt ved hjælp af en O-ring eller Vac-U-Lock at sikre, at dildoen bliver på plads i seletøjet under leg. Du skal bare tjekke “O-ring diameter” og sammenligne med det, der er på dit seletøj, så du er sikker på, at de passer sammen.

Metaldildoer
Når vi nu har talt om bløde, bøjelige materialer, lyder det måske lidt hårdt med en metaldildo. Men man skal prøve den, før man afviser den. En metaldildo er tung og stiv, men det er ikke nødvendigvis dårligt – igen er det et spørgsmål om temperament. Nogle vil gerne have en følelse af noget blødt og naturtro i sig. Andre finder det frækt med en mere “hård” og glat elsker. En dildo af metal er for det første et smukt stykke legetøj, for det andet er fornemmelsen af den under brug ret fantastisk. Følelsen er kølig (til at begynde med) og glat, hvilket gør penetration nemt. En metaldildo er især velegnet, hvis I er et par, og det er partneren, der fører dildoen. Det skyldes, at den er tungere end andre dildoer.

SEX I DAG?

Analdildoer
Analdildoen adskiller sig fra andre dildoer (og ikke mindst fra buttplugs, der skal blive siddende i anus og ikke er beregnet til at føre frem og tilbage), fordi de i sin form er specialdesignet til brug i 2’eren. Analdildoer er ofte mindre i omkreds end almindelige dildoer, og nogle har riller, så de rammer alle de følsomme nerveender. De er derfor særligt gode til det mandlige G-punkt. Analprodukterne finder du i vores kategori “anal sexlegetøj”. Husk altid glidecreme, når I leger i 2’eren.

Dobbelte dildoer
Dette er dildoer med to ender, der måske kan virke som en stor mundfuld, men det er et super legetøj at deles om, hvad enten man er to kvinder, mand og kvinde eller to mænd. Dobbelte dildoer – også kaldet double-dongs – kommer i mange former og størrelser og kan bøjes og justeres, så du kan prøve flere forskellige stillinger eller måske dobbelt penetration. De dobbelte dildoer er både et legetøj til par og sololeg.

Glasdildoer
Glasdildoer er lavet af hærdet glas og slet ikke så skrøbelige, som de lyder til at være. Faktisk er glasdildoer meget slidstærke og kan bruges både opvarmede og afkølede, uden at man skal være bange for revner eller skår. Det faste materiale er fantastisk både til kvinders G-punkt, og så er dildoerne smukke.

Oppustelige dildoer
Ja, du læste rigtigt – disse dildoer er oppustelige og typisk lavet af fleksibelt latex, der kan fyldes med luft ved hjælp af en pumpe, så du får en dildo, der er enorm både i længde og omkreds. De, der vælger en oppustelig dildo, kan lide fornemmelsen af at være fyldt helt ud. Er du begynder, så anbefaler vi, at du starter i det små, så du kan eksperimentere langsomt og sikkert til den størrelse, der giver dig mest nydelse.

Store dildoer
Kategorien “store dildoer” indeholder på erosexshop.dk dildoer, der er 18 cm eller længere. Den inkluderer også ekstra tykke dildoer. HUSK at læse beskrivelsen af produktet, inden du køber. Nogle af de store er så “fuldvoksne”, at det kræver bruger, der er vant til udvidelse.
Mange mænd har en tendens til at overvurdere deres kvinde, når de handler ind til hende. Tag hende derfor med på råd, med mindre du ved, at hun kan rumme noget ekstra og tænder på det.

Hightech-dildoer
Disse dildoer har vibrator og multifunktioner, og næsten alle lades lades op og bruger dermed ikke batterier. De ligner desuden alt andet end det, de er konstrueret til, og det kan en del kvinder godt lide, da de næsten er så smukke i designet, at de kan ligge fremme som pynt.
Svenske LELO er eksperter i at udvikle sexlegetøj i hightech-kategorien – senest har deres produkter “medvirket” i “X-Men”, fordi de er så futuristiske.

Rabbitdildoer
Disse vibratordildoer er blevet uhyre populære, da de har flere funktioner, som alle rammer de erogene punkter på kvinden. Selve dildoen er ikke lang, fordi skeden ikke er særlig dyb, men har et perlestykke, der roterer ved selve indgangen. Desuden har produktet “kaninører”, som placeres på hver side af klitoris, hvor de snurrer og vibrerer. En rabbitdildo er velegnet til solosex, ikke til at blive ført frem og tilbage.

Se også kvinders #1 dildo

porno med danske piger