Danske kvinder mest frisindet i Europa

Danske kvinder mest frisindet i Europa

SPAR MANGE PENGE

Ja tak til lidt sexchikane!

Danskerne er blandt de mest frisindet i Europa. I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse af målingssinstitutet YouGov. Det skriver kønsbloggen – reel ligestilling.

Sexchikane er en personalegode

Formodentlig inspireret af den nuværende #MeToo-kampagne, der handler om alt lige fra overgreb til sexchikane og uønsket flirteri/blikke, har instituttet spurgt folk i forskellige lande om deres syn på en række områder.

Danskerne er afslappet over for tilnærmelser

Eks. har man spurgt, om det er sexchikane hvis en mand kigger på en kvindes bryster i div. hverdagssituationer. Det kan være på gaden, på arbejdspladsen m.m. Danskerne har et noget mere afslappet syn på dette end hvad man ser i andre lande.

Ja, det er sexchikane:

Danmark 26 %

Frankrig 51 %

England 50 %

Tyskland 29 %

Også når det gælder vittigheder med seksuelt indhold er danskerne noget mere afslappet. Her mener kun 17 % at dette er over stregen, mens det i England er 69 % og i Sverige 38 %. Når det gælder piften eller fløjten på gaden er danskerne igen mere storsindet i deres syn.

SEX I DAG?

Mænds piften/fløjten på gaden efter en kvinde er sexchikane:

Danmark 20 %

Frankrig 49 %

England 38 %

Tyskland 18 %

Sverige 29 %

Hertil skal det siges, at Frankrig igennem flere år har haft problemer med visse indvandregrupper og deres opførelse på åben gaden overfor kvinder, hvorfor det sikkert forklarer noget af årsagen bag det høje procenttal for Frankrig.

Det samme gør sig formodentlig også gældende if.m. spørgsmålet om, hvorvidt det er seksuel chikane når en mand blinker til en fremmet kvinde. Her mener 23 % af franskmændene at det er chikane, mens det for eks. Danmark og Tyskland kun er 6 %.

Om de lave procenttal for Danmark så dækker over, at danske mænd generelt ikke ser de store problemer med de ovennævnte aktiviteter, eller om det gælder for begge køn, det vides ikke. Undersøgelsen deler ikke svarene op i m/k, men i personer der har svaret.

Mere frisindet end mange af deres medsøstre

Danske kvinder har også tidligere i andre undersøgelser vedr. seksuelt og kulturelt frisind vist sig at være mere frisindet end mange af deres søstre i andre lande, så det gælder sikkert for begge køn.

Som et eksempel kan nævnes holdningen (frisindet) til topløshed på stranden, hvor et CHOKERENDE stort antal kvinder i eks. England og USA fandt det (moralsk) uacceptabelt for kvinder at være topløse på stranden. I USA var tallet 75 %, mens det for England og Frankrig var 50 %. I Danmark var tallet kun 15 %.

Ikke dermed sagt, at danske kvinder så også selv går topløse på stranden. Her er de lige så puritanske som deres amerikanske, franske og engelske medsøstre.

I dele af Europa, herunder Danmark og Frankrig har man diskuteret årsagen til dette manglende frisind – altså manglen på topløse kvinder på stranden. Og nu hvor artiklen alligevel handler om seksuelle grænser/kultur, herunder – groft sagt – snerpethed vs. frisind – så lad os bare runde årsagerne til dette. De er måske ikke alle udtryk for puritanske og moralske tilstande. Ihvertfald ikke i Frankrig og Danmark.

Årsager til manglende topløshed/frisind på stranden:

Større bevågenhed omkring brystkræft og den mulige risiko for dette ved solbadning.
Brugen af bare bryster if.m. politiske aktivisme. Man vil ikke forbindes med feministisk aktivisme. (især en stor årsag i Frankrig)
Skønheds og kropsidealer.
Fremkomsten af kameramobiler og offentliggørelse af billederne på sociale medier – med dertilhørende risiko for udskamning.
Puritanske strømninger generelt + den førnævnte udskamning.

porno med danske piger