Hvorfor er mænd og kvinder utro? (undgå utroskab)

Hvorfor er mænd og kvinder utro? (undgå utroskab)

SPAR MANGE PENGE

Derfor boller nogle uden om i parforholdet.

Ifølge en større danske undersøgelse, har Ca. 25 procent været deres nuværende partner utro.

Hvordan kan det være folk er utro?

Det er et komplekst spørgsmål, som der ikke findes et entydigt svar på. Folk kan have forskellige grunde til at være utro, og det kan afhænge af mange faktorer som personlighed, parforholdskvalitet, tiltrækning, muligheder og normer. Nogle af de mest almindelige grunde til utroskab er:

– Utilfredshed med det primære forhold. Mange er utro, fordi de føler, at de mangler noget i deres parforhold, fx nærhed, bekræftelse, sex eller selvtillid.
– Tiltrækning til en anden person. Nogle er utro, fordi de simpelthen møder en person, som de tænder på eller forelsker sig i. Det kan være svært at modstå fristelsen eller lysten til at opleve noget nyt og spændende.
– Skyld eller bindingsangst. Nogle er utro, fordi de har svært ved at knytte sig til deres partner eller føler sig fanget i et forhold. De kan også være utro for at sabotere deres parforhold eller provokere en reaktion fra deres partner.
– Hævn eller gengældelse. Nogle er utro, fordi de er vrede på deres partner eller vil såre dem⁵. Det kan være en måde at straffe dem for noget de har gjort eller ikke gjort, fx været utro selv eller forsømt dem.

Som du kan se, er der mange mulige årsager til utroskab. Utroskab er et kæmpe tillidsbrud og en stor krise i et parforhold. Det kan have alvorlige konsekvenser for både den utro og den bedragne part samt eventuelle børn.

SEX I DAG?

Sex med andre uden min partner ved det

Hvordan undgår man at blive fristet til at være utro?

Det afhænger meget af din situation og din moral. Nogle mennesker vil mene, at det er naturligt at blive fristet til at være utro, men at det er ens eget ansvar at modstå fristelsen. Andre vil mene, at det er forkert at blive fristet til at være utro, og at man bør gøre alt for at undgå det. Uanset hvad du mener om det, skal du være klar over de mulige konsekvenser for dig selv, din partner og jeres parforhold.

Hvis du bliver fristet til at være utro, skal du først og fremmest være ærlig over for dig selv om dine følelser og motivationer. Hvorfor bliver du fristet? Hvad savner du i dit parforhold? Hvad håber du at opnå ved at være utro? Hvordan vil det påvirke dig og din partner? Når du har reflekteret over disse spørgsmål, kan du bedre træffe et bevidst valg om hvad du vil gøre.

Hvis du beslutter dig for ikke at være utro, skal du gøre en indsats for at undgå fristelsen. Nogle af de ting, som du kan gøre er:

– Fokusere på dit parforhold og din partner. Prøv at genoplive gnisten og lidenskaben mellem jer ved fx at date hinanden igen, prøve nye ting sammen eller tale om jeres ønsker og behov¹².
– Sætte grænser for din kontakt med den person, som du bliver fristet af. Prøv fx at undgå alene-tid med vedkommende, holde samtalerne neutrale eller professionelle eller blokere dem på sociale medier¹³.
– Træne din mentale styrke og selvdisciplin. Prøv fx at aflede dine tanker fra den person, som du bliver fristet af, minde dig selv om hvorfor du elsker din partner eller tænke på de negative konsekvenser af utroskab²³.
– Søge professionel hjælp fra en parterapeut eller en psykolog. De kan hjælpe dig med at håndtere dine følelser og tanker omkring utroskab samt give dig råd og vejledning om hvordan du styrker dit parforhold¹².

Hvis du beslutter dig for at være utro, skal du være klar over risikoen for at såre din partner dybt og ødelægge jeres tillid og parforhold. Du skal også være klar over risikoen for arresterede følelser hos den person som ud er utro med samt eventuelle praktiske komplikationer som graviditet eller kønssygdomme.

porno med danske piger