Statistik over utroskab, hvem er mest utro, hvor og hvornår..?

Statistik over utroskab, hvem er mest utro, hvor og hvornår..?

SPAR MANGE PENGE

Få svarene på hvem, hvad og hvor i utroskabs-analyse.

Analyse af flere forskellige utroskabs-statistikker, der viser hvilken type der er mest utro, hvor det oftest foregår og hvilken dag på ugen, de fleste vælger at have uforpligtende sex bag deres partners ryg.

Norden og særligt Danmark topper i statistikkerne, når det kommer til at være sin partner utro, viser en ny undersøgelse.

Norden klarer sig godt på flere parametre. Landene er kendt verden over for sine velfungerende velfærdssystemer og lykkelige folkefærd, idet lande som Danmark, Norge og Finland altid har klaret sig godt i den årlige World Happiness Report, hvor Danmarks tidligere førsteplads som det lykkeligste land i verden blev overtaget af Norge i 2017. Men nu har området mod nord markeret sig i en – kan man mene – mere uheldig slags statistik.

Ny research fra den online lægeplatform Dr. Felix viser nemlig, at befolkningen i landene mod Norden er nogle af de mest tilbøjelige til at være deres ægtefælle utro. Danmark er her den absolutte topscorer, idet hele 46% af de adspurgte danskere i undersøgelsen har haft en affære ved siden af ægteskabet. Norge må i denne statistik nøjes med en andenplads med et resultat på 41%, mens Island og Finland placerer sig på henholdsvis 39% og 36% af befolkningen, som har været utro.

Man kan selvfølgelig sætte spørgsmålstegn ved, om de nordiske folk måske bare er mere ærlige end andre, når det kommer til udenomsægteskabelige affærer. Ikke desto mindre konkluderer folkene bag undersøgelsen, at hvis man kender bare ti par fra Norden, vil der statistisk set være fire af dem, der har været hinanden utro.

Undersøgelsen viser samtidig, at det typisk er de nordiske befolkninger, der er “mest løse på tråden”. I Danmark, Norge, Sverige og Finland finder man nemlig den højeste andel af befolkningen, der har haft et one-night stand – nemlig omkring to tredjedele af befolkningen i hvert af landene mod et globalt gennemsnit på 44%.

Om de nordiske befolkningers tilsyneladende meget aktive sexliv er grunden til, at vi alle sammen er så lykkelige, melder undersøgelsen dog ikke noget om.

Utroskab er en stor del af mange danskeres parforhold. Ifølge flere spørgerskemaer og undersøgelse der er fortaget de sidste par år.

Størt risiko for utroskab i starten af et parforhold og omkring de 7 år.

Det kontroversielle utroskabssite Victoria Milan har lavet en undersøgelse blandt 3.972 danskere for at belyse, hvornår i et forhold der er størst risiko for utroskab. Ifølge tallene fra Victoria Milans undersøgelse, findes der rent faktisk en syv års krise. Det ser i hvert fald ud som om, at det både for mændene og kvinderne er i perioden efter seks til otte års ægteskab, at man er mest tilbøjelig til at være utro. Herefter kommer så forhold der har varet i mindre end ét år, som ligeledes både for mænd og kvinder er den periode, hvor flest laver udenoms-numre.

Flere kvinder end mænd har haft sidespring og er bedre til at skjule det.

Den mest hyppige årsag til, at folk hellere vil tilbringe tid med elskeren er, at de får for lidt sex med deres faste partner. Mange føler sig kvalt og overrumplet af alle de kedelige forpligtelser og fællesarrangementer. Undersøgelse der tegner et billede af danskernes utroskabsvaner fordelt mellem mænd og kvinder – viser at flere kvinder indleder en affære end mænd. Faktisk er der 3% flere kvinder der har haft et one-night-stand uden sin mands viden. Det ser altså ud til, at vi næsten er lige gode om det med at have affærer. Myten om, at mænd er mere utro står for fald, men en ny lever måske: Kvinder er bedre til at skjule utroskab end mænd?

SEX I DAG?

I disse brancher er folk deres partner mest utro

Der er brancher, som er mere tilbøjelige til at bolle udenom end andre. En utroskabs datingside har spurgt deres medlemmer om deres jobs og forhold, og her viser det sig, at sælgere, læger og IT-arbejdere er blandt de mennesker, der oftest er deres partner utro. Top 5 hvor mænd er mest utro er: Handel, IT, Selvstændig virksomhed, Servicefag og Finans. Blandt kvinderne er Top 5: Medicin (læger og sygeplejersker), Uddannelse, Selvstændig virksomhed, Finans, Socialarbejde/Servicefag.

4 ud af 10 vælger kollegaen til deres sidespring

5.000 kvindelige brugere blev spurgt om hvem der fik dem til at have en affære for første gang. Det viste sig, at fire ud af ti af kvinderne var utro første gang med en kollega eller chef fra deres arbejdsplads. 21 procent af kvinderne havde en online flirt som deres første oplevelse med utroskab, mens 14 procent besluttede sig for at hygge sig med en fremmed efter en aften i byen.

Denne dag på ugen er der flest der er utro

De fleste har deres sidespring om fredagen. Det viser en undersøgelse lavet af datingsitet IllicitEncounters. Og måske kommer det ikke som en overraskelse, at de fleste er utro netop den dag. Det er nemlig her, mange har haft en lang uge på arbejdet eller studiet og smutter til fredagsbar. Og måske får de også lidt for meget at drikke.

Se, hvilken rækkefølge af ugedage, hvor deltagerne fra undersøgelsen oftest var utro (fredag er dagen, hvor FLEST er utro). 1 Fredag, 2 Tirsdag, 3 Torsdag, 4 Onsdag, 5 Mandag, 6 Lørdag, 7 Søndag.

HURTIG FACTS OM UTROSKAB

Hvem er værst til at lyve og have affærer? Og hvem finder sig i partnerens sidespring? Find ud af om mænd er mest utro og om kvinder er mest trofaste… Eller om det måske er lige omvendt. Hem knalder oftest udenom?

Utro med en af samme køn. En undersøgelse fra University of Texas viste af cirka 50% af mændene ville tilgive deres kone, hvis hun var dem utro med en anden kvinde. Men kun 22% ville tilgive et sidespring med en anden mand.

Har du en Audi, er sandsynligheden for, at du ikke går af vejen for et sidespring, stor. Ejere af Audier, BMWer og Mercedeser – i den rækkefølge – er mere utro end andre bilejere.

En undersøgelse har vist at 74% mænd og 68% kvinder ville være utro, hvis de var helt sikre på at det aldrig blev opdaget.

Yngre kvinder er mere utro? En anden online afstemning har vist at kvinder mellem 25 og 34 år har flere sidespring. Cirka 80% siger det er fordi de ikke har et godt nok sexliv med deres partner.

Indrømmet. 39% af de der har været en fast partner utro, har fortalt det til deres partner.

Magt og penge. Måske ikke så overraskende viser det sig, at mænd med magt og penge er de mest utro. Overraskelsen ligger derimod i kvindernes svar, de viser nemlig, at kvinder også er mere og mere utro, jo mere magt og jo højere indtægt, de har. Mægtige kvinder er mere utro end mænd med mindre magt, så undersøgelsen udfordrer faktisk hele forestillingen om, at lysten til utroskab er kønsbestemt.

Sidespring. Ifølge American Association for Marriage and Family Therapy har cirka 25% gifte mænd og 15% gifte kvinder haft sidespring.

Vennerne ved det. 52% er bekendt med, at nogen i deres omgangskreds har været deres faste partner utro.

Blandt de der har været deres partner utro, deler det sig i tre nogenlunde lige store segmenter på, om det er en gang, 2-3 gange eller 4 gange eller flere.

Ifølge studiet er der noget, der tyder på, at vi alle sammen bare gerne vil have kærlighed. Hele 77 procent af de næsten 500 personer, der deltog i undersøgelsen forklarede nemlig deres årsag til utroskab med mangel på kærlighed.

One thought on “Statistik over utroskab, hvem er mest utro, hvor og hvornår..?

  1. Undskyld!
    Jeg har affærer med flere mænd igen og igen.

    Det er ikke kun en enkelt mand, jeg har haft en affære med. Hvor mange ved jeg ikke, jeg har simpelthen ikke talt dem. Det har stået på i tre et halvt år, og de fleste har jeg mødt via danske datingsider, og så har jeg været sammen med en enkelt kollega. Jeg har levet sammen med min partner i mange år, og så går der hurtigt hverdag i den. Jeg savner det, vi havde en engang for mange år siden. Gnisten og begæret. Dengang jeg blev bekræftet i, at jeg var god nok, som jeg var, og at jeg var attraktiv. Den bekræftelse får jeg, når jeg er sammen med mine affærer. Og da jeg først prøvede det af, var det lidt for godt til at slippe igen…

Comments are closed.